Tidak Rugi Beli Emas

By: Ladung Emas Trading  22-12-2008
Keywords: Gold

“Wanita memang bijak mencatur strategi dengan membeli jongkong emas sebagai pelaburan jangka panjang.“Aliran ini dilihat sesuatu yang positif kerana emas jarang turun nilainya,” katanya. Sejak lima tahun lalu, berdasarkan promosi Habib Jewels di 18 bilik pamerannya di seluruh negara, sambutan pelanggan amat menggalakkan.Ketika merayakan jubli emas ke-50 Habib Holdings Sdn Bhd, gedung barangan kemas itu melakar sejarah dan menjangka perolehan jualan RM250 juta tahun ini.
“Kami menjangkakan untuk akhir tahun ini bakal mensasarkan dua lagi cawangan bagi melengkapkan bolik pameran.“Menurut perencanaan, ia direalisasikan di Danga City, Johor Bahru dan di Kota Bharu, Kelantan. Ia sekali gus menunjukkan sesuatu yang ‘hebat’sedang berlaku dalam industri ini.“Berdasarkan kajian kami juga, rakyat Johor dan Kelantan begitu sinonim dengan barangan kemas. Bahkan, sejak dulu lagi masyarakat Kelantan ini terkenal dalam pelaburan emas.“Tidak mustahil jika tukang emas menjadi satu warisan turun-temurun di Negeri Cik Siti Wan Kembang itu terutama kaum wanitanya,” katanya.

Melihat kejayaan pada promosi yang dilakukan pada Aidilfitri yang lalu, Mohd Zaruddin tidak menafikan unjurannya melonjak dari semasa ke semasa.
Dengan beberapa perayaan akan datang, pihaknya yakin pelaburan dalam pasaran emas disyarikat itu amat meyakinkan.“Terbaru, harga emas di pasaran mencecah RM114 segram tetapi sambutan daripada pembeli masih tinggi.“Habib Jewels tidak terikat dengan Pertubuhan Pengeluar Emas, justeru kami sering menawar penurunan harga yang tidak di jangka pelanggan pada setiappromosi,”katanya.Permintaan daripada pengguna berbangsa India dan Cina amat tinggi untuk meletakkan emas sebagai tempawan terpilih.

Keywords: Gold

Contact Ladung Emas Trading

Email

Print this page

Share